Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

ORKÖY Kredileri İle Verilen İş Makineleri ve Aletler Dağıtıldı

ORKÖY Kredileri İle Verilen İş Makineleri ve Aletler Dağıtıldı
27 Kasım 2023 8:39 am
82

​Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Kastamonu’da yangın söndürme tankeri ve ORKÖY kredileri ile verilen iş makineleri ve aletlerinin dağıtımı için düzenlenen törene katıldı.

Bakan Yumaklı törende yaptığı konuşmada yangın söndürme tankerleri ile itfaiyenin güçlükle girebileceği alanlarda anında müdahale yapılabileceğini söyleyerek, “Biz bunları bir önleyici tedbir olarak düşünüyoruz. Bundan sonra da dağıtımına bütün Türkiye’de devam edeceğiz. Biz sadece burada belirli sayıdaki kısmını çok kıymetli muhtarlarımıza iletmiş olacağız.” diye konuştu.

Orman ve kırsal alanlarda çıkan yangınlarla ilgili de konuşan Yumaklı, şunları kaydetti:

“Bizde çıkan yangınların büyük bir kısmı elektrikten. Sadece 2023 yılı içerisinde Kastamonu’da yaklaşık 200’e yakın ev yanmış. Bunların içerisinde 6 vatandaşımız da hayatını kaybetmiş. Neden? Şunu biz de biliyoruz elektriğin ilk geldiği dönemde bu elektrik tesisatını çekenler o günün şartlarına göre çektiler. Ne vardı? İşte bir radyosu vardı, pili vardı. Şimdi çamaşır makineleri, buzdolapları, bulaşık makineleri, derin dondurucular var. Dolayısıyla ben istirham ediyorum. Bunda herhangi bir sayı sınırımız yok. O yüzden köylerinizde elektrik tesisatları eskiyse, değerli kardeşlerim bunları şu ORKÖY kredileriyle yenileyin. Emin olun siz de bundan memnun olacaksınız. Biz de memnun olacağız inşallah.”

Türkiye’de dikilen fidan sayısıyla gurur duyduklarını belirten İbrahim Yumaklı, “21 yılda 7 milyar tohumu ve fidanı toprakla buluşturduk. Bütün dünyadaki farklı ülkelerin gıptayla baktığı bir orman zenginliğimiz var.” diye konuştu.

Programın sonunda yangın söndürme tankeri ve ORKÖY kredileri ile verilen iş makineleri ve aletlerin dağıtımı yapıldı.

Bakan Yumaklı Yağcılar Köyünü Ziyaret Etti

Dağıtım töreninin ardından Tosya’ya geçen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ekim ayında yangının meydana geldiği Yağcılar köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yangın sebebiyle 53 yapının zarar gördüğü köyde şimdiye kadar yürütülen çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi alan Bakan Yumaklı oluşan mağduriyetlerin giderileceğini söyledi.​

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.