Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Lösev

Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nden 500 Ton Domatesle Rekor Üretim

Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nden 500 Ton Domatesle Rekor Üretim
8 Kasım 2023 9:01 am
103

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, topraksız tarım tekniği ve jeotermal ısıtmalı seracılık üretiminde bir devrim gerçekleştiriyor. Başkanı Ekrem Yüce’nin Türkiye’ye örnek projesi olan Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, 2023’ün 5 aylık hasat döneminde (Mayıs ve Eylül arası) 500 ton domatesle rekor bir üretime imza attı..

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınma ve çevresel sürdürülebilirlik konularında Türkiye’ye ve hatta dünyaya örnek projeler ortaya koyuyor. Sakarya, yüksek ziraat mühendisi olan Başkan Ekrem Yüce öncülüğünde üretiyor, kazanıyor ve kazandırıyor. Bu projelerin en önemli örneklerinden bir tanesi ise Akyazı’da hayata geçirilen Seracılık Mükemmeliyet Merkezî oldu.

8 çeşit domates

Bu proje tarım sektöründe Sakarya’nın parlayan bir yıldız olarak yükseliyor. Akyazı Kuzuluk’ta hayata geçirilen merkez, 25 dönüm kapalı alan üzerinde jeotermal ısıtmalı seracılıkla yıl boyu bir tarım fabrikası gibi üretim yapıyor. Merkez içinde yıl boyunca 8 çeşit domates yetiştiriliyor.

5 ayda 500 ton domates

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2023’teki 5 aylık hasat döneminde (Mayıs ve Eylül arası) 500 ton domatesi üretimiyle rekor seviyeye ulaştığını açıkladı. Ayrıca, 2023 Ocak ayında dikimi gerçekleştirilen fide sayısının 65 binden 90 bine çıktığını ifade eden Yüce, “Hasada başladığımız Mayıs’tan bu yana 500 tonu aştı. 11 ay önce dikilen aynı fidenin hasat süreci devam ediyor ve üretimimiz daha da artacak” dedi.

“Sakarya’yı dünya tanıyor”

Başkan Yüce, dünyanın dört bir yanından misafir ağırladıklarını ve projelerin örnek olduğunu ifade ederek, “Kısa sürede tarımda dünyanın tanıdığı bir kent halinde geldik. Çeşitli ülkelerden, dünya şehirlerinden sadece projelerimizden ilham almaya gelen heyetler var. Bu yüzden Tarım Şehri Sakarya sloganımız artık çok belirgin hamdolsun. Bu zengin toprakları memleket için katma değere dönüştürmek en öncelikli hedefimizdir. Allah’ın hediyesi olan tabiat cenneti Sakarya’mızı meyve, sebze ve tüm tarım ürünlerinin markalaştığı bir üretim üssü yapmak istiyoruz. Üretmeye, kazanmaya ve Türkiye’ye kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yüce, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nde gerçekleştirilen üretimin çevreci bir yaklaşımla yapıldığını vurgulayarak, bu projenin Türkiye’nin tarımsal kalkınmasına güçlü bir katkı sunduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.