Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Su İsrafı Sona Eriyor, 1 Milyon Metreküp Tasarruf

Su İsrafı Sona Eriyor, 1 Milyon Metreküp Tasarruf
12 Aralık 2023 7:37 pm | Son Güncellenme: 13 Aralık 2023 6:00 am
85

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Edremit-Altınoluk Atık Su Arıtma Tesisi”nde ‘Gri Su’ projesini hayata geçirdi.  Proje sayesinde 1 milyon metreküp atık su arıtılarak geri kazanılacak ve bu atık sular tarımsal sulama, peyzaj sulaması ve itfaiye hizmetlerinde yeniden kullanılacak.

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’de arıtılmış atık suların kullanım alanını genişletiyor. Yaşanması muhtemel su krizine karşı önlem alan Büyükşehir Belediyesi, “Edremit-Altınoluk Atık Su Arıtma Tesisi”nde devreye aldığı sistemle arıtılan gri suyu; tarımsal sulamada, peyzaj sulamasında ve itfaiye hizmetlerinde kullanacak.

İSRAF SON BULUYOR
Atık suları alternatif bir su kaynağı olarak değerlendiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; su kullanım oranını azaltmak, birincil su kaynaklarını korumak ve israfı önlemek amacıyla Edremit-Altınoluk Atık Su Arıtma Tesisinde gri su şebekesi kurdu. Gri su şebekesiyle Büyükşehir, 2024 yılı içerisinde yaklaşık 1 milyon metreküp arıtılmış atık suyu geri kazanmayı ve bu suları tarımsal sulama, peyzaj sulaması ve itfaiye hizmetlerinde yeniden kullanmayı amaçlıyor.

‘YEŞİL DÖNGÜ OLUŞTURUYORUZ’
Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Suyu korumak bizim en önemli görevlerimizden birisi. Bunun için her türlü adımı atıyoruz. Su israfını önlemek, suyu daha verimli kullanmak için arıtılmış atık suların kullanım alanını genişlettik. Altınoluk Atık Su Arıtma Tesisinde kurduğumuz gri su şebekesiyle; atık sudan arıtılan suyu tekrar kazanıp gerekli alanda kullanarak yeşil bir döngü oluşturacağız. Bu projeyi bölgemizde ilk kez Büyükşehir olarak biz hayata geçiriyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.