Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C
Lösev

Süne Avcıları Sahaya İndi

Süne Avcıları Sahaya İndi
9 Temmuz 2022 6:24 am
148

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanarak yürütülen “Avlaklara Yaban Hayatını Destekleme” ve “Süne Zararlısı ile Keklikle Biyolojik Mücadele” projesi kapsamında  Afyonkarahisar Keklik Üretim istasyonunda yetiştirilen 650 Adet keklik; Han, Seyitgazi, Sarıcakaya, Mihalgazi ilçelerinde kurum amirleri, muhtarlar ve avcı dernekleri ile birlikte doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 2022 Yılı Kanatlı Av Hayvanı Salım Programı kapsamında Eskişehir’de keklik popülasyonunu arttırmak ve yaban hayatının desteklenmesinin yanı sıra süne, kene, çekirge ve tarım alanlarında bulunan diğer zararlılar ile mücadele amacıyla doğaya kınalı keklik ve çil keklik salımı gerçekleştirildi.

Uygulanan proje ile üreticilere biyolojik mücadele yöntemlerine karşı farkındalık sağlamak, üreticilere alternatif mücadele yöntemleri tanıtılarak, kimyasal mücadeleyi azaltmak, bu vesile ile hem girdi maliyetlerini düşürmek hem de çevreye dost üretim sistemleri ile çevreyi ve toprağı korumak, ayrıca buğday da süne emgi oranlarını düşürerek, verim ve kaliteyi yükseltmek,  sürdürebilir entegre mücadele yöntemlerine önemli bir katkı sağlamak amaçlanıyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan yetkililer;

”Doğaya bırakılan keklikler tabiatta tutunma, bulunduğu ortama adapte olma ve kendileri için yaşam alanı oluşturma sürecinde en az 1 ay bir zaman dilimine ihtiyaç duymaktadır. Bu süreçte av koruma ve kontrol ekiplerimizce Avcı Dernek Başkan ve üyeleri, Jandarma ekipleri ve muhtarlıklarla ortaklaşa yapılan çalışmalar ile bulundukları ortamda aralıksız takip edilecektir.

Keklik salımı yapılan avlaklarda, avlanma kesinlikle yasaklanmış olup, yasaklara uymayanlar hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre idari yaptırım kararları uygulanacaktır.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.