Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Lösev

Taşlı Araziler Tarlaya Dönüşüyor

Taşlı Araziler Tarlaya Dönüşüyor
16 Ağustos 2023 8:43 am
131
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırkağaç ilçesindeki çiftçiler için tedarik edilen taş toplama makinesi hizmet vermeye başladı.
Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı da, taşlı araziler artık tarlaya dönüyor diyerek Başkan Ergün’e teşekkürlerini iletti.
Kırsal kalkınmanın sağlanması ve üretimin devamlılığı adına çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin ihtiyaç duyduğu makine ve ekipmanların tedarikini sağlayıp, çiftçilerin kullanımına sunuyor. Bu kapsamda Kırkağaç ilçesinde taşlı arazilerde kullanılmak üzere talebi yapılan Taş Toplama Makinesi satın alındı ve protokol yapılarak Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı’na devri gerçekleştirildi. Ahmet Albayrak isimli üreticinin zeytinliğinde yapılan ilk taş toplama işlemini Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Kıykaç, Kırkağaç Muhtarlık İşleri Müdürü Fahri Dinçer, Öveçli Mahalle Muhtarı Nail Karakaya, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik personeli ile birlikte yerinde takip etti.
Tarlaların Verimi ve Kalitesi Artıyor
Taş Toplama Makinesinin ilçe için oldukça faydalı olduğundan bahseden Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanımız Yılmaz Usta’ya, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ünal Kıykaç’a, önceki dönem ve mevcut MHP İlçe Başkanlarımıza, koordinatörümüze bu hizmeti bize sağladıkları için çok teşekkür ediyorum. Makine bizim özlemimizdi. Köylere gittiğimde her defasında taşlı tarlalarda tarım yapan insanları gördükçe, o zorluklara şahit oldukça böyle bir makine ihtiyacını içimde hissediyordum. Büyükşehir Belediyesi tarafından makinemizin tahsisi yapıldı. Abimiz Ahmet Albayrak’ın tarlasında makinenin ilk kullanımını gerçekleştirdik. İlk etapta 300 dekarlık zeytinlik alanında taş temizleme yapacağız. Sezon bitiminin ardından açık tarlalarda da taş toplama işlemi yapacağız. Bu çok güzel bir hizmet. Topraklarımızın işlenmesi, verimi ve kalitesi açısından çok katkı sağlayacağını inanıyorum. Çift sürmesi, ızgara çekmesi, çapa çekmesi kolaylaşacak. O yüzden çok memnunum. Burada da taşlıktan çıktı, tarla oldu. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kırkağaç’a Hayırlı Olsun 
Üretici Ahmet Albayrak, “Bu hizmet takdire şayan, çok teşekkür ediyorum. Taşlı tarlamız normal tarlaya dönüştü, çok sevinçliyim, taşlı alan ile temizlenen alan arasına bakıyorum, fark çok fazla. Bu hizmet Kırkağaç’ımıza hayırlı olsun” dedi.
Arazideki Değişimi Gördük
Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ünal Kıykaç, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çiftçilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Çiftçi dostu Başkanımızın, yaptığı hizmetler ortada. Taş toplama makinesi talebimizi yaptık, bizleri kırmadı. Allah razı olsun Cengiz Başkandan. Bugün üreticimizin tarlasında taş toplama makinesinin çalışmasını izledik. Çok güzel sonuçlar alındığını gördük. Taş toplanmayan yer ile toplanan yer arasında çok fark olduğunu gördük. Tarlalarımız genelde taşlı. Bunun gerçekten büyük bir hizmet olduğunu gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Güzel bir uygulama oldu, güzel bir netice alınıyor.
Muhtar Karakaya’dan Teşekkür
Öveçli Mahalle Muhtarı Nail Kocakaya, “Bu hizmetlerinden dolayı Cengiz Ergün Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kırkağaç’ta böyle bir makineye ihtiyaç vardı. Kırkağaç’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.