Dolar 32,5265
Euro 34,9185
Altın 2.432,55
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C
Lösev

Udma Peynir Müzesi ve Restorana Ziyaretçi Akını

Udma Peynir Müzesi ve Restorana Ziyaretçi Akını
8 Aralık 2023 6:34 am | Son Güncellenme: 8 Aralık 2023 6:59 am
151

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Udma Peynir Müzesi ve Restoran ziyaretçi akınına uğrayarak 2022 Eylül ayından bugüne toplamda 31 bin 169 kişiye hizmet verdi.

Gaziantep’in tarihine ışık tutan lezzetlerle kahvaltı menülerini dolduran restoran ve Antep peynirinin tarihçesinin anlatıldığı müze, 16 ay içerisinde 29 bin 901 yetişkin ve bin 268 çocuk misafiri ağırladı.

Restorandaki kahvaltı ürünleri ve içerisinde barındırdığı günümüz müzecilik anlayışına uygun hazırlanan peynir müzesi sayesinde misafirlerini kent tarihinde lezzet yolculuğuna çıkaran Gaziantep Büyükşehir, kültürü ve gastronomiyi tek bir çatı altında bir araya getiriyor.

Bu kapsamda restoranın müze bölümünde Antep peynirinin tarihçesi anlatılıp peynirin simülasyon gösterisi yapılırken, oda oda hazırlanan yapıda Antep peynirinin geçmişten günümüze yapılışı ve sofralara geliş aşamaları bir bir gösteriliyor.

Restoranın kahvaltı menüsünde ise 38 çeşit sunulup bunların 28’i soğuk, 10’u sıcak olarak hazırlanıyor. 8 çeşidiyle ağırlıklı olarak menüde boy gösteren Antep peynirinin yanında yöresel ve tescil almış ürünler kahvaltı masalarını dolduruyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.