Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Üreticilere 2 Bin 500 Arı Kovanı

Üreticilere 2 Bin 500 Arı Kovanı
13 Kasım 2023 9:30 am
122

Antalya Büyükşehir Belediyesi kırsal kesimde yaşayan üreticilere arıcılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği ve geliştirilmesine destek vermek amacıyla arı kovanı hibe etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi üretimin her alanında vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda arıcılık faaliyetlerini desteklemek amacıyla kovan dağıtımı gerçekleştirildi. Arı kovanı hibesi kapsamında Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa bölgesinde arıcılık yapan vatandaşlara 2500 adet arı kovanı dağıtıldı. 

BELGE İLE BAŞVURANA DESTEK

Kovan hibesi hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü yetkilileri, arıcılık faaliyeti yaptığına dair belgesi olan ve başvuruda bulunan üreticilere kovan desteği sağladıklarını belirterek, “Arıcılık faaliyeti ile uğraşan üreticilere desteklerimiz devam edecek” dedi. 

ÜRETİCİ DESTEKTEN MEMNUN 

Kovanların maliyetinin yüksek olduğunu söyleyen arıcı Mehmet Özçelik ise, “Arıcılık faaliyetlerine amatör olarak başladım. Kendime ait 3-4 adet arı kovanım bulunuyor. Arıcılık faaliyetine başladığım zaman kovanlar 250 TL gibi bir maliyetteydi. Şuan 1000 TL oldu. Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz olarak vermiş olduğu kovanlardan çok memnunuz. Bu kovanlar sayesinde daha çok bal üretme imkânım olabilecek. Arıcılık faaliyeti ile uğraşan üreticilere desteklerinden dolayı Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.