Dolar 32,4169
Euro 34,8293
Altın 2.431,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C
Lösev

Ziraat Odalarından Mısır Alım Fiyatına Tepki

Ziraat Odalarından Mısır Alım Fiyatına Tepki
28 Ağustos 2023 7:09 am
134

Eskişehir Odunpazarı ve Tepebaşı Ziraat Odaları ve Eskişehir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu yaptıkları açıklamalarla TMO tarafından açıklanan mısır alım fiyatına tepki gösterdi.

Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Kurtuluş Uzun ve İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Necat Yatır yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Dünya borsalarında 13.500,00.- TL/TON üzerinde seyreden Mısır fiyatları hangi gerekçeyle Türk Çiftçisine 6.000,00.- TL/TON olarak verilmektedir.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan 14 rutubet için 6.000,00.- TL/TON mısır fiyatı üretici tarafından kabul edilemez.

2022 yılı Eylül ayından 2023 Eylül ayına kadar GÜBREYE %100, MAZOTA %100, TOHUMA, İLACA %100 oranında yapılan artışlar neticesinde, Mısır maliyeti 7.500,00.- TL/TON üzerine çıkmıştır. TMO nun açıkladığı 6.000,00.- TL/TON Mısır üreticisinin ölüm fermanıdır. Girdi fiyatlarında uygulanan ÖTV ve KDV ler ile bir sonraki sene Mısır ekemeyecek duruma getirilmeye çalışılan, Sanayi den, sofraya tüm kesimleri etkileyen tarımın önündeki tüm engeller kaldırılmalı, destekler ve teşvikler ile ekonomik ve sosyal gelişmenin sağlanmasının temel taşı Çiftçiye gerekli önem ve değer tüm dünyada olduğu gibi verilmelidir. Yeniden kendi kendine yeten bir TÜRKİYE yaratmak için önce üretene sahip çıkılmalı.

2023 yılında Memur ve İşçiye yapılan maaş artış ve iyileştirmelerinde çiftçinin gözü yoktur ama en çok oyu aldığı kesim olan Çiftçi ve Emeklinin feryadına kulak vermelidir.

Unutulmamalıdır ki “BİZ ÜRETMEZSEK SİZ AÇ KALIRSINIZ.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.