Amacımız Gülün Marka Değerini Daha İlerilere Götürmek

Isparta’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen Uluslararası Gül Festivali kapsamında bahçelerde gül hasadı yapıldı, toplanan güller, gülyağı fabrikasında işlenmek üzere kazanlara döküldü.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Gül üretimini çiftçilerimiz yapıyor, bizim yapmamız gereken marka değerini üst seviyede tutabilmek, daha ileriye götürebilmektir. Bizlerde gülümüzü tanıtıyoruz, bilinirliliğinin artmasını sağlamak için mücadele veriyoruz” dedi.
Gül gibi bir güzelliğin misafirlerle paylaşmanın önemine değinen Başkan Başdeğirmen, “Birçok misafirimiz burada olmasaydı, bizler buranın güzelliklerini yaşayamazdık. Sadece bunun ekonomik değerini görerek hareket edebilirdik. Markamızın ne kadar değerli, gülün ne kadar güzel bir bitki olduğunu ve birçok ülkemizden ve yurt dışından insanların beğendiğini görünce bizler mutlu oluyoruz” dedi.
81 ilden ve yurt dışından gelen yabancı misafirlerin özellikle Gül Festivaline ve bahçelerde gül toplamaya geldiğini aktaran Başkan Başdeğirmen, yüzyıl öncesine dayanan Isparta gülünün daha uzun yıllar devam etmesini, gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını belirtti. Başdeğirmen, gül tarımının Isparta’da 12 bin aile ve 38 bin dekarlık bir alanda yapıldığını kaydederek, “Gül üretimini çiftçilerimiz yapıyor, bizim yapmamız gereken marka değerini üst seviyede tutabilmek, daha ileriye götürebilmektir. Bizlerde festivallerle, etkinliklerle gülümüzü tanıtıyoruz, bilinirliliğinin artmasını sağlamak için mücadele veriyoruz. Isparta Belediyesi olarak bu mücadeleyi veriyoruz, her türlü gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Başdeğirmen, gül hasat döneminin haziran ayının 20-25’ine kadar devam edeceğini de söyleyerek, “Çiftçilerimiz güneş doğmadan güllerini toplarlar. İlk geldiklerinde bahçe pespembedir. Güller toplandıktan sonra yeşil” diyerek bu döngünün şehirde yaklaşık 45 gün sürdüğünü aktardı. Başdeğirmen, “Aynı yerlerden milyonlarca tomurcuk olur. Böyle bir güzelliği burada yaşıyoruz. Tabi ki, gülümüz bittikten hemen sonra da temmuz başında lavantamız başlıyor. Biz gülyağının dünya ihtiyacının yüzde 65’ini karşılıyoruz. Lavanta üretiminin de Türkiye’deki yüzde 90’ını üretiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı gül ve lavantadan ürettiğimiz ürünlerden kullanmak ve onlardan tatmak için Isparta’mıza bekliyoruz” görüşlerinde bulundu.