Dolar 32,4245
Euro 34,7360
Altın 2.434,17
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Lösev

Ayçiçekleri Yağa Dönüşerek İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılacak

Ayçiçekleri Yağa Dönüşerek İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılacak
9 Eylül 2023 8:28 pm | Son Güncellenme: 9 Eylül 2023 8:47 pm
114

Çankırı Belediyesi, ayçiçek tarlasında yeni sezonun hasadını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl ayçiçek ekimi yaptığı Yeniceköy yakınlarındaki atıl arazide bu yıl kuruyemişlik kabak ekimi gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, merkez Çavuş köyü yakınlarındaki yaklaşık 30 dönümlük başka bir araziye de ayçiçek ekmişti. Yağlık ayçiçekler hasat edildi ve toplanan ürün, fabrikaya verilerek bitkisel yağa dönüştürülecek.

Çankırı Belediyesinin geçtiğimiz yıl sosyal proje olarak hayat geçirdiği uygulama, bu yıl da devam ettirilerek bitkisel yağlar dar gelirli ailelere dağıtılacak. Bu yıl tüm arazilerinden daha yüksek verim alan Çankırı Belediyesi, buğdaylardan sonra günebakanları topladı. Ekiminden hasadına kadar hiçbir kimyasal madde kullanılmadan organik ilaç ve yerli gübre ile bakımı gerçekleştirilen yağlık ayçiçeklerin hasadı gerçekleştirildi. Bu yıl ayçiçeklerin içinin daha dolu olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, bu yıl tüm tarlalarındaki ürünlerin verimini ve kalitesini arttırdıklarını söyledi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.