Dolar 32,5287
Euro 34,8161
Altın 2.444,87
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C
Lösev

Büyükşehir Destekliyor, Kadınlar Üretiyor

Büyükşehir Destekliyor, Kadınlar Üretiyor
11 Ağustos 2023 5:58 am
162

Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, ‘Evimiz Atölye’  projesini tamamlayan Tarsuslu kadınlara sertifikalarını verdi.

Kadınların üretimin her alanında yer almalarının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Seçer, “Sizler, ayakta kalmalısınız, özgüveniniz olmalı. Var olmanız için ekonomik özgürlüğünüzün olması lazım. Sırtınızı dayayacak bir gücün olması lazım. Bu güç sadece maddi bir güç değil. Manevi gücün de olması lazım” dedi. Aile fertlerinin birbirine vermiş olduğu güven ve sıcaklık duygusunu hissettirmenin en önemli gayelerinden biri olduğunu aktaran Seçer, “Büyükşehir Belediyesi herkesin evidir” dedi.

Belediye Başkanlığı görevini keyifle yürüttüğünü ifade eden Seçer, “Hayatımın hiçbir döneminde çalışmaktan, hizmet etmekten, alın teri dökmekten bu kadar keyif almadım. Yaptığım iş karşılığında bir para amaçlı yapılan bir iş değildir. Ben sizlere hizmet etmekten çok mutlu ve onurluyum” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, kadınların, kendileri ve çocuklarıyla ilgili yaşadıkları her sıkıntıda Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne başvurabileceklerini söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü ile Mersinden Kadın Kooperatifi iş birliğinde, ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganıyla yürütülen  ‘Evimiz Atölye’ projesi, kadınlara meslek öğretmeye, kendi evlerinde üretim yapıp para kazanmalarını sağlamaya devam ediyor. Projeye katılan Tarsus ilçesine bağlı Şehitler Tepesi, Mithatpaşa, Kırklarsırtı, Yarbay Şemsettin, Yenice ve Yeşil Mahallesi’nde yaşayan toplam 343 kadın, düzenlenen törenle sertifikalarını almanın sevinç ve gururunu yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Sertifika Töreni’nde, kadınlara sertifikalarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer teslim etti. Törene Başkan Seçer ve Meral Seçer’in yanı sıra, Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, mahalle muhtarları, kadınlar ve çocukları katıldı.

Seçer: “Sizlerin başını öyle eğdirmeyiz. Her zaman başınızı dik gezdiririz”

Anamur’dan, Tarsus’a, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar bütün ilçelerin sorumluluğunun Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu belirten Başkan Seçer, hem CHP’li bir belediye başkanı olması vesilesiyle partiyi hem de Tarsuslu olması sebebiyle Tarsusluları temsil ettiğini belirterek, “Biz yanlış bir şey yapmayız. Sizlerin başını öyle eğdirmeyiz. Her zaman başınızı dik gezdiririz. Hiç merak etmeyin” diye konuştu.

“Büyükşehir Belediyesi herkesin evidir”

Kadınların üretimin her alanında yer almalarının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Seçer, “Sizler, ayakta kalmalısınız. Özgüveniniz, ekonomik özgürlüğünüz ve sırtınızı dayayacak bir gücün olması lazım. Bu güç sadece maddi bir güç değil. Manevi gücün de olması lazım” dedi. Aile fertlerinin birbirine vermiş olduğu güven ve sıcaklık duygusunu hissettirmenin en önemli gayelerinden biri olduğunu aktaran Seçer, “Büyükşehir Belediyesi herkesin evidir. Vatandaşlar, başkanlarının vatandaşlarının menfaatini ve yaşamlarını düşündüğünü bilmeli. Cebini ve etrafını düşünen bir yönetici, o topluma zarar verir. Bizim yaptığımız görev değerini bilen birisi için çok kutsal bir görevdir” ifadelerini kullandı.

 “Sizlere hizmet etmekten çok mutluyum”

Belediye Başkanlığı görevini keyifle yürüttüğünü ifade eden Başkan Seçer, “Hayatımın hiçbir döneminde çalışmaktan, hizmet etmekten, alın teri dökmekten bu kadar keyif almadım. Ben sizlere hizmet etmekten çok mutlu ve onurluyum. Ben akşamları yatağa yattığım zaman kafamı yastığa koyup rahat uyuyan bir adamım. Çünkü vicdanım rahat. Yaptığım işten zevk alıyorum. Sabah erken kalkarım çünkü yaptığım işten keyif alıyorum. O enerjiyi de oradan alıyorum. Görevde kaldığımız sürece sizler için çalışacağız, koşturacağız” dedi.

“Kadınların enerjileri ve iş güçleri var”

Başkan Seçer, Evimiz Atölye Projesi’nin çalışmayan kadınların üretime katılması ve aile bütçesine katkı sağlaması yönünden önemli olduğuna değinerek, “Kadınlar çalışmak ve üretmek istiyor. Ekonomik bütçeye bir katkı amaçları var. Enerjileri ve iş güçleri var. İşte bu projelerin amacı kadınları harekete geçirmek. Sadece bunlar değil çok sayıda bu ve buna benzer projeleri hem belediyemiz hem başka kurumlar zaten yapıyorlar. Biz kadına önem veriyoruz, anlayış olarak böyle. Ben Başkan olarak da böyle bakıyorum. Belediye de kadına böyle bakıyor” diye konuştu.

“Kadın dairemizin hizmetleri çok özel ve değerli hizmetler”

Üreten kadınlara yol göstermek adına çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Bir yerde bir kadın bir dükkan açmış pasta üretiyor, onunla ilgilenmek lazım. Ona güven vermek ve yol göstermek lazım. Her şey para değil. Bir kadın ailesiyle sorun yaşıyor, şiddet görüyor. Herkese anlatamayacağı özel sıkıntılar yaşıyor. Bu insana dokunmak, gidip görüşmek dairemizin görevi. Bunlar çok özel, çok değerli hizmetler. Çocuklarımız; çocuklarımızın sorunları, bağımlılık sorunu gibi bir ailede olabilecek her sorunla ilgili Kadın Dairemize müracaat etmeniz lazım” ifadelerini kullandı.

“Tarsus’a her geçen gün daha fazla güzellikler katmak istiyoruz”

Tarsus’u önemsediklerini ve önemli hizmetler yaptıklarını belirten Başkan Seçer, “Tarsus’a her geçen gün daha fazla güzellikler katmak istiyoruz. Tarsus’un tüm ana caddeleri yapılıyor. Demirkapı’dan başladık. Parkla Kleopatra arası yol kapanıyor. Hep yeni düzenlemeler yapılacak. Pırıl pırıl olacak, hiçbir elektrik direği kalmayacak, hepsi yer altına girecek. Her gelen belediye başkanı sokaklara bir şeyler yapıyor, demir yığını haline dönmüş. Her taraf elektrik direği. Bunların hepsi kalkacak” dedi.

“Şelale Sosyal Tesisi’nin birkaç ay içerisinde temelini atacağız”

Tarsus’ta Şelale Otel’in yerine yapılacak olan tesis hakkında da bilgi veren Seçer, “Çok güzel bir proje çalışıldı. Projenin her şeyi bitti. Birkaç ay içerisinde temel atacak ve sizlere açacağız” diye konuştu. Seçer, Tarsus Kültür Parkı içerisinde bulunan havuz için de yeni bir proje çalıştıklarını söyleyerek, “Bütün parklardaki, bütün kiracıları çıkardım, hepsi belediyenin. Bundan sonra hepsi halkın. Nikah Salonu’nun oradaki Atatürk Parkı’nı tertemiz bir park haline getirdik. Hem spor hem de yürüyüşünüzü yapabilirsiniz. Çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kültür Parkı’n da yani eski Tarsus Parkı’nın da düzenlemesi çok güzel şekilde yapılıyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta bulunan Ötüken Parkı Okuma Salonu’nu herkesin kullanmasını öneren Seçer, Kleopatra Kapısı’nın olduğun bölgeye yapılacak olan içinde Öğrenci Danışmanlık Merkezi gibi birimlerin de yer alacağı Hizmet Merkezi hakkında da bilgi verdi. Tarsus’ta bulunan Kıyafet Evi’ni de ihtiyaç sahiplerinin kullanabileceğini ifade etti. Farklı ilçelerden Mersin merkeze sağlık işlemleri için gelenlerin Refakatçi Evi hizmetinden faydalanabileceğini söyleyen Başkan Seçer, Hamile Bakım Sütü Projesi, El Bebek Gül Bebek Projesi ve öğrencilere verilen eğitim desteğinden de bahsetti. Büyükşehir Belediyesi’nden talep ve istekleri olanların Teksin Mersin ve Alo 185 üzerinden yapabileceğini hatırlattı. “Büyükşehir Belediyesi’nin sağlamış olduğu hizmetleri çevrenizdekilere anlatın” diyen Seçer, “Yani sizin okul çağında çocuğunuz olmayabilir ama çevrenizdekilerin olabilir. Liseye hazırlık için kurs merkezleri açtık Mithat Paşa’ da, Eski Ömerli’de de var. Yenice’de Bahçe Mahallesi’ne de yenisi açılıyor. Yeni Mahalle’ye de Matematik Evi açıyoruz. Öğrencilerimiz buralarda eğitim görecekler. Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji atölyemiz var. Orada robotik kodlama yapılıyor. Hepsi Büyükşehrin güvencesinde. Atölyelerimizde pırıl pırıl öğretmenlerimiz var” şeklinde konuştu.

“Hastamın acısını dindiremezsem yaptığım yolun kıymeti yok”

Kendileri için en önemli konunun halk ve halka hizmet olduğunu aktaran Seçer, “Ben yol yaparım merak etmeyin. Ama ben hastamın acısını dindiremezsem o yolun kıymeti yok” dedi. 6 liraya mahalle mutfaklarında sembolik bir rakama yemek çıkardıklarını ifade eden Seçer, yoksul ve bakıma muhtaç kimselere bu hizmetin bedelsiz ulaştırıldığını, çalışan kişiler için de bu rakamın sembolik bir temsiliyet içerdiğinden bahsetti. Belediyenin sunmuş olduğu bütün imkanlardan vatandaşların her birinin faydalanmasını istediğini belirten Seçer, “Şu anda üniversitelere kayıt zamanı. Çocuklarınızı kurslarımıza gönderebilirsiniz. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimize eğitim yardımı yapıyoruz. Ailenin ekonomik durumu nedir diye sormayıp, ‘İhtiyacımız var’ dendiğinde evlatlarımıza inanıyoruz. Bizlerden talep etsinler” ifadelerini kullandı.

“Etkinlikler, sosyalleşmekle birlikte insanın kendini iyi hissetmesini sağlar”

Tarsus’ta çok fazla etkinlik yapıldığını ve yapılan her etkinliğe katıldığını belirten Seçer, “Bu etkinliklere katılın. Etkinlikler, sosyalleşmekle birlikte, insanın kendini iyi hissetmesini sağlar” dedi. 13-14-15 Ekim’de Tarsus Kleopatra Bisiklet Festivali yapılacağını hatırlatan Seçer, Tarsus halkının bir arada olmalarını amaçlarından bahsederek, “Eşinizi, çocuklarınızı, bisikletlerinizi alın gelin” dedi. 22 Ekim’de ise Tarsus Yarı Maratonu olduğunu dile getiren Seçer, “Ben Başkan olduğumdan bu yana her yıl maraton koşusuna yurttaşlarla beraber katılıyorum. Çok da keyif alıyorum. Kilometrelerce koşan koşuyor, yürümek isteyen yürüyor. Maksat o sokaklarda bütün kitlelerle bir araya gelelim” ifadelerini kullandı.

“Tarsus Festivali’ni ‘Şahmeran’ temasıyla yapacağız”

Geçen sene 4-5-6 Kasım’da 1. Tarsus Festivali yaptıklarını hatırlatan Seçer, festivalin ikincisinin bu sene kasım ayının ilk haftasında gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu sene de 13 ayır ülkeden çok güzel sanatçılar gelecek ve toplam 255 sanatçı bu festivalde buluşacak” dedi. İlkini Kleopatra olarak gerçekleştirdikleri festivalin temasını bu sene ‘Şahmeran Festivali’ olarak yapacaklarını söyleyen Seçer, “Bizim derdimiz Tarsus’u duyurmak. Ben yine orada, keyifle Tarsus sokaklarında olacağım. Sizleri de orada bekliyorum” diye konuştu.

Meral Seçer: “Birlikte güçlüyüz”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ise Evimiz Atölye projesine oldukça güzel dönüşler olduğunu gördüklerini ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, “Daha önce başka mahallelerimizdeki kadınlarla da görüştük. Birebir görüşmelerimizde projenin sadece bir oyuncak yapmak değil, sizlerin bir araya gelmesi, sizi cesaretlendiren, yüreklendiren başka işler yapmanıza yol açan bir proje gördük. Bu projeler çok kıymetli projeler. Bir arada olduğunuzda çok yeni fikirler çıkıyor. Bu fikirler bizi de yönlendiriyor. Bu ürünleri Büyükşehir’in üretici pazarlarına da satma imkanlarınız olacak. Böylelikle de kendinize ek gelir sağlamış olacaksınız. Birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz. Birlikte güçlüyüz, kadınlar olarak her zaman için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kış: “Başkanımız Mersin için çok güzel projeler yapıyor”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise ‘Evimiz Atölye’ projesinin kadınların ekonomik alanda güçlenmesinin yanı sıra sosyalleşmesini de sağladığını belirterek, “Kadınlarımızın bilinçlenmesi, özgüven kazanması, sosyal hayata katılması ve ekonomik özgürlüklerini elde etmesi çok değerli. İşte bu bilinçle hareket eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanımız bu ortak projeyi gerçekleştirmeleri ve sizin gibi on binlerce kadınlarımıza ulaşmaları adına Mersin’in huzurlu bir kent olmasında önemli bir rol model oluyor” şeklinde konuştu.

Evimiz Atölye projesi sayesinde mahallesindeki kadınların üretmenin mutluluklarını yaşadığını belirten Yeşil Mahalle Muhtarı Emrah Kara ise, “Evimiz Atölye projesi bizim mahallede kurulduğunda kadınların üretmenin mutluluğunu yaşadığını gözlerinden okuyabiliyorduk. Üreten kadının yüzündeki o mutluluğu, biz mahallemizdeki kadınların yüzlerinde görmüştük. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Vahap Seçer’e ve çok güzel projeler üreten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Projenin kendisine anlatıldığında seve seve kabul ettiğini ve elinden gelen her türlü desteği vermeye gayret gösterdiğini söyleyen Şehitlertepesi Mahallesi Muhtarı Ruhi Güngör de, “Kadınların hayat içerisinde sosyal ve güçlü olabilmesi çok önemli. Organizasyon da buna hitap ediyordu. Seve seve kabul ettim. Burada önemli olan bu faaliyetlerin sürdürülebilir olması. Bu işin kurumsallaşacağı söylendi. Bu elimizin daha kuvvetli olacağının bir göstergesidir ve bu faaliyetlerin devam edeceği anlamına gelir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘Evimiz Atölye’ ile kadınlar hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de el becerilerini geliştiriyor

Pazarda açtığı stantta ev ve süs eşyası sattığını ve orada ki arkadaşları aracılığı ile projeden haberdar olduğunu söyleyen Mehtap Üresin, “Eğitimler çok güzel, eğlenceli ve çok keyifliydi. Hatta biraz daha sürmesini diledik. Hem çok eğlendim hem de birçok şey öğrenmiş oldum. Kendimi geliştirdim, ayrıca ekonomimize de katkı sağladı. Şu anda stantlara katılamıyorum eve bağımlı oldum. Ancak evde oturup kendiniz yapabiliyorsunuz. Böylece hem eğleniyor sıkılmıyorum hem de maddi katkı oluyor. Süper bir şey devam olsun devamı gelsin isterim” dedi.

Annesinin yönlendirmesi üzerine eğitimlere katıldığını söyleyen 19 yaşındaki Buğçe Başak Açıkalın da “Güzel bir etkinlik. Evde boş boş oturuyorduk biz de katılmak istedik. Katıldığım için mutluyum. Yeni şeyler öğrendim. Güzel şeyler kattı bana. Çorap bebek üzerine yoğunlaştık. Uyuyan bebek ve oturan bebek şeklinde eğitim aldık. Sonrasında siparişler verildi. Onları yaptık ve kazancımız oldu” diye konuştu.

 Evde boş zamanların değerlendirilmesi ve stres atılması için çok faydalı bir proje olduğunu söyleyen Ayşe Çiftçi de “Ekipler, bizim mahallemize geldiler ve bu projeye katılır mısınız diye sordular. Bizler de mahallemizdeki komşularımıza, tanıdıklarımıza ve vatandaşlarımıza projeden bahsettik. Onların da çok hoşuna gitti. Projeden sonra biz tekrar katılmak istiyoruz, yeniden olacak mı diye çok talep geliyor, çok istiyorlar” diye konuştu.

Yarbay Şemsettin Mahallesi vatandaşlarından Cennet Yücedağ ise, “Projenin yapılması bizler açısından çok önemli oldu. Ev hanımları proje sayesinde hem boş vakitlerini değerlendirebildi hem de yeni bir kazanç kapısı elde ettiler. Mahallemizdeki diğer kadınlar da bu projelerin devamını talep ediyorlar” dedi.

Kübra Gök de, “İlk başta zorlandığım yerler oldu. Yapamayacağım sandım. Alıştıktan sonra atölyedeki kadınlarla birbirimize yardım ettik. Bu sayede atölye çok kolay oldu. Hem aramızda büyük bir dayanışma oldu. Hem de birbirimize ihtiyacımız olduğunu öğrendik. Öğretmenlerimiz gerçekten çok ilgiliydi, hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve Meral Seçer, kursu tamamlayan kadınlara sertifikalarını teslim etti, kadınlarla birlikte yemek yiyip sohbet ettiler.  Etkinlikte çocuklarla da bir araya gelen Başkan Seçer ve Meral Seçer, Büyükşehir’in ikramlarından olan pamuk şeker ve patlamış mısırı birlikte çocuklara dağıttılar.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.