Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C
Lösev

Büyükşehir’den Plastik Kasa ve Sıvı Gübre Desteği

Büyükşehir’den Plastik Kasa ve Sıvı Gübre Desteği
15 Ağustos 2023 6:16 am
170

Sürekli artan maliyetler nedeniyle üretemez hale gelen çiftçiye destek amaçlı projelerine devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin, “Küçük Çiftçiyi Destekleme Projesi” kapsamında başlattığı plastik kasa ve sıvı gübre desteği dağıtımı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in katılımıyla Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığında düzenlenen törende Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde üretim yapan çiftçilere Mikrobiyal Sıvı Gübre ve plastik kasa desteği sağlandı.

Tepebaşı’nda 10’u kadın 44 üreticiye, Odunpazarı’nda ise 4’ü kadın 53 üreticiye 40’ar litre olmak üzere toplamda 4 bin litreye yakın sıvı gübre desteği ile örtü altı tarım ile uğraşan ihtiyaç sahibi üreticilere 3 bine yakın plastik kasa desteği verildiğini belirten Başkan Büyükerşen törendeki konuşmasında “Üreticimizin her türlü maliyetlerinin arttığını biliyor, sıkıntılarını yakından hissediyoruz. Gübreden mazota, işçilikten tarımsal aletlere kadar girdileriniz artarken, büyük emekle ürettiğiniz üründen eskisi gibi kazanç sağlayamıyorsunuz. Üzülerek söylüyorum ki yanlış tarım politikaları nedeniyle gerçek bir tarım ülkesi olan ülkemizde tarımı bitirme noktasına geldiler.

Böyle bir durumda biz de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde üreticimizi desteklemeye çalışıyor, en azından bu desteklerimiz sayesinde ufak da olsa bir yaraya merhem olmaya çalışıyoruz. Bugün de bu destekler ile yapacağınız hasatların bereketli olmasını diliyorum.

Ayrıca sizlere bir konuda da müjde vermek istiyorum. Özellikle örtü altı tarım yapan üreticimizin büyük maliyetlerinden birisi plastik kasa. İstanbul başta olmak üzere büyük illerden sipariş ettiğiniz plastik kasalara bir de nakliye fiyatı eklenince maliyetleriniz artıyor. Bunu bildiğimiz için Sarıcakaya’da Plastik Kasa Üretim Fabrikası kurduk. Bu dağıttığımız kasalarımız da bu fabrikamızın ilk ürünlerinden. Şuan deneme ürünü olarak faaliyette, inşallah en kısa sürede fabrikamızı aktif hale getirecek ve Sarıcakayalı üreticilerimiz başta olmak üzere şehrimizde örtü altı tarım ile uğraşan çiftçimizin bu maliyetini aşağıya çekeceğiz” dedi.

Törene katılan Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Burhan Çelikoğlu ve Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Levent Özbunar, Eskişehir Büyükşehir Belediyesine tarıma destek projelerini sürekli hale getirdiği için teşekkür ettiler.

Gerçekleştirilen törenle sıvı gübre ve plastik kasalarını teslim alan üreticiler, artan maliyetlere karşın Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yanlarında olarak kendilerine destek vermesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, başta Başkan Yılmaz Büyükerşen olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.