Dolar 32,3902
Euro 34,7989
Altın 2.411,08
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Lösev

Büyükşehir’den Üreticiye Teknolojik Destek

Büyükşehir’den Üreticiye Teknolojik Destek
2 Kasım 2023 8:18 am
69

Üretken belediyecilik anlayışıyla çiftçilere, üreticilere yönelik desteklerini aralıksız sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, alımını yaptığı 69 adet tarım makinesini düzenlenen törenle, ilçe ziraat odalarına, mahalle muhtarları ve ilçe muhtarlık işleri müdürlüklerine teslim etti. Teslimi yapılan tarım makinelerinin hayırlı hizmetlerde kullanılmasını dileyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ”Bereketli topraklarımızı nakış gibi işleyerek üreten çiftçilerimize şimdiye kadar nasıl destek verdiysek, bundan sonra da bu çalışmalarımız aynı şekilde çığ gibi büyüyecek ”ifadelerinde bulundu

Bereketli topraklara sahip olan Manisa’da, üretimin her alanında üreticiyi yalnız bırakmayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, alımını yaptığı 69 adet tarım makinesini düzenlenen törenle, ilçe ziraat odalarına, mahalle muhtarları ve ilçe muhtarlık işleri müdürlüklerine teslim etti. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, Ziraat Odası Başkanları ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Memnuniyetini paylaştı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk konuşma yaptı. Üreten şehir Manisa’da bu projelerin önemine değinen Öztürk,” Tarıma yapılan tüm çalışmalardan dolayı hem üreticililerimiz, hem kurumum adına Sayın başkanımız Cengiz Ergün’e şükranlarımı arz ediyorum ”dedi.

“Çiftçilerimiz için ne yapsak az”

Öztürk’ün ardından konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de çiftçiler için ne yapsak az ifadeleriyle konuşmasına başladı. Başkan Ergün, “Üretken belediyecilik anlayışımızla çiftçilerimize, üreticilerimize yönelik desteklerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi, sene başında tarımsal ve kırsal kalkınmaya sadece bu yıl için 122 milyon liralık bir bütçe ayırdığımızı açıklamıştık. 38 farklı kalemde yaptığımız çalışmayla bu rakam, 150 milyon liraya ulaştı. Sizler için, çiftçilerimiz için ne yapsak az. İnşallah bu desteklerimiz, bereketli kazanç olarak sizlere geri döner. Hayırlı uğurlu olsun ”dedi.

“Çiftçiler ortak kullanacak”

Teslimi yapılan 69 tarım makinesinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Ergün,” Bugün, çiftçilerimizin ihtiyacı olan ancak satın almaları durumunda ekonomik anlamda yük getirecek makinelerin 3’üncü parti teslimi için bir aradayız. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2,5 milyon liralık bir destekle koyun yıkama, gübre, taş toplama, üzüm sıkma makinesi ve atomizör gibi 17 adet makine ve ekipmanı satın alarak, çiftçilerimizin ortak kullanımı için ilgili ilçe tarım müdürlükleri ve ziraat odalarına teslim etmiştik. Bu yıl da Ağustos ayında, 3 milyon liralık destekle 58 adet makinenin teslimini gerçekleştirmiştik. Sizlerden gelen talepleri dikkate alarak bu çalışmamıza devam ettik. Bugün, alımını gerçekleştirdiğimiz toplam 69 adet makineyi daha hayırlısıyla teslim edeceğiz ”dedi.

Üretimin artmasını ve daha verimli olmasına katkı sağlayacak

Teslimini yapılan makinelerle ilgili bilgileri de paylaşan Başkan Ergün,” 2 milyon liralık bedelle; 7 adet badem soyma makinesi, 7 adet Antep Fıstığı soyma makinesi, 3 adet Kestane ve Kozalak Soyma Makinesi, 17 adet Ceviz Soyma Makinesi, 5 adet zeytin eleme makinesi, 19 adet Zeytin Çizme ve Kırma Makinesi, 10 adet toprak silindiri ve 1 adet traktör arkası burgu ile birlikte toplamda 69 adet tarım makinemizi çiftçimizin hizmetine sunacağız. Geçtiğimiz yıldan bu yana 7 milyon lira gibi bir yatırımla toplamda 144 adet tarım makinesini üreticimizin makine parkına kazandırmış olmanın mutluluğuyla bugün karşınızdayım. Rabbim, güzel günlerde kullanmayı nasip etsin, hayırlı uğurlu olsun. Bu makineler, üretimin artmasını ve daha verimli olmasını sağlayacaktır. Çiftçilerimizin daha az iş gücüyle daha fazla ürün elde etmesine ve buna bağlı olarak daha fazla kazanç sağlamasına da inşallah yardımcı olacaktır ”diye konuştu.

“Desteğimiz çığ gibi büyüyecek”

Konuşmasının son bölümünde, üreticiye desteklerinin çığ gibi büyüyeceğini ifade eden Başkan Ergün,” Manisa Büyükşehir Belediyesi, çiftçisinin her zaman yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir. Bereketli topraklarımızı nakış gibi işleyerek üreten çiftçilerimize şimdiye kadar nasıl destek verdiysek, bundan sonra da bu çalışmalarımız aynı şekilde çığ gibi büyüyecek. Geçtiğimiz aylarda üzüm sergi örtüsü dağıtımı yaptık. O bitti, zeytin toplama örtüsü dağıtımını gerçekleştirdik. Onu tamamladık yem bitkisi tohumu desteği verdik. Tarımsal sulama projelerimizle, fidan desteklerimizle, zeytin kasası ve kelter dağıtımlarıyla, arıcılık projelerimizle milletimizin efendisi olan çiftçilerimize dayanak olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla bugün teslimini yapacağımız 69 adet tarım makinesinin bir kez daha hayırlı hizmetlerde kullanılmasını diliyor, başta Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımız olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun “dedi. Konuşmaların ardından Başkan Cengiz Ergün ile İl Tarım Orman Müdürü Metin Öztürk, makinelerin teslim belgelerini takdim etti. Ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler tarım makineleri tek tek inceledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.