Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Lösev

Çilek Üretiminde Rekolteyi Yukarılara Taşıyacağız

Çilek Üretiminde Rekolteyi Yukarılara Taşıyacağız
8 Temmuz 2023 8:54 pm | Son Güncellenme: 8 Temmuz 2023 9:00 pm
120

Başkan Yüce, Pamukova Bakacak’ta bulunan Çilek Üretim Merkezi’ni ziyaret etti. Üretim alanını gezen Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyemize ait üretim merkezimizde 2021 yılında 10 bin kilogram, 2022 yılında ise 30 bin kilogram üretim gerçekleştirdik. Her yıl artarak devam eden üretimimizi, bu yıl da inşallah daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Pamukova Bakacak’ta bulunan Çilek Üretim Merkezi’ni ziyaret etti. Yeni hasat dönemine hazırlanan üretim merkezinin fide dikim çalışmaları devam ederken, üretim alanını gezen Başkan Yüce, yetkililerden çalışmalara dair bilgi aldı. Üretim her yıl katlanarak arttığı merkezde, toplamda 40 dönümlük arazide çilek üretimi gerçekleştirilecek. Bu yıl Temmuz’un ikinci haftasında başlaması beklenen hasat alanında, görevliler değişken hava şartlarına karşı çalışmalarını oldukça hassas bir şekilde sürdürüyor.

Ormanpark’a satış noktası kuruluyor

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yüce, Ormanpark’a satış noktası kurulacağını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak birinci sınıf kaliteyle ürettiğimiz çileklerimiz Sakarya genelindeki pastane, dondurma ve kafe sektöründe oldukça yoğun bir taleple karşılaşıyor. Bununla birlikte İstanbul pazarında da ciddi bir talep görüyoruz. İnşallah bu yıl hasat ettiğimiz çileklerimize, Ormanpark’ta da bir satış noktası kuracağız. Vatandaşlarımızın en kaliteli ürüne hızlı bir şekilde ulaşmaları noktasında tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yıl rekolteyi yukarılara taşıyacağız

Üretimin her geçen yıl gelişerek arttığını vurgulayan Başkan Yüce, “Çilek Üretim Merkezi’miz bu yıl üçüncü hasat dönemini gerçekleştirecek. 2021 yılında 10 bin kilogram, 2022 yılında ise 30 bin kilogram üretim gerçekleştirdik. Her yıl artarak devam eden üretimimizi, bu yıl da inşallah daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Toplamda 40 dönümlük arazide, Nisan ayının ikinci haftasında fide dikimini başlattık ve kademeli olarak devam ettiriyoruz. İnşallah havaların durumuna bağlı olarak Temmuz’un ikinci haftasında hasat dönemini başlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.