Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C
Lösev

Tarımsal Kalkınmaya Yönelik Destekler Hız Kesmiyor

Tarımsal Kalkınmaya Yönelik Destekler Hız Kesmiyor
13 Temmuz 2023 6:15 am
116
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik desteklerin devam ettiğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayı olağan toplantısında tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik desteklemeler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, “Tarımsal ve kırsal kalkınmaya yönelik desteklerimize ara vermeden devam ediyoruz. ‘Sebze Üreticilerine 100 bin Sepet Desteği’ projemiz kapsamında 10 bin üreticimize yüzde 100 Büyükşehir Belediyemizin hibe desteğiyle 100 bin adet sepet dağıtımına Cuma günü itibariyle başladık. Gölmarmara ve Saruhanlı ile start verdiğimiz dağıtımlarımıza bugün de Köprübaşı ve Demirci ilçelerimizle devam ettik. Bunun akabinde de yine yüzde 100 hibe desteğimizle 10 bin meyve üreticimize 100 bin kasanın dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bunların yanında 7500 üreticimize üzüm sergi bezi, 7500 üreticimize de zeytin toplama örtüsü desteği için de yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Önümüzdeki aylarda bu desteklerimiz de hayata geçirilecek. Üretimin değerini bilen anlayışımızla çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Ürünleri bol, kazançları bereketli olsun” dedi.
2100 Dekar Alanda Kapalı Sistem Sulamaya Geçilecek
Kırkağaç ilçesine bağlı Öveçli Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan tarımsal sulama projesi hakkında da bilgi veren Palabıyık, “10 milyon 600 bin lira yatırım bedeli olan ve Zafer Kalkınma Ajansından 4 milyon Lirasını hibe olarak aldığımız Kırkağaç Öveçli Sulama Projemiz kapsamında 6 adet sondaj işinin ihalesi yapıldı. Yaklaşık 3,4 milyon lira gibi bir bedelle açılacak bu sondajlarla birlikte projemizin startını hayırlısıyla vermiş oluyoruz. Bu bölgede projemiz tamamlandığında 2 bin 100 dekar tarımsal alanda modern kapalı sistem sulamaya geçilecek” diye konuştu.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.