Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C
Lösev

Ulusal Ceviz Çalışma Grubu Toplantısı Edirne’de Gerçekleştirildi

Ulusal Ceviz Çalışma Grubu Toplantısı Edirne’de Gerçekleştirildi
22 Ekim 2022 7:48 am
149

Ulusal Ceviz Çalışma Grubu’nun 18. Toplantısı, Edirne’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanlığı Meyvecilik ve Organik Tarım Araştırmaları uzmanları, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Enstitü Müdürleri ve araştırmacıların yanı sıra Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri ve ilgili Özel Sektör temsilcileri ile üretimin yoğun olarak yapıldığı İl Tarım ve Orman Müdürlükleri temsilcileri ve üreticilerden oluşan yaklaşık 100 grup üyesi katkıda bulundu. Toplantıda AR-GE çalışmaları, cevizin şuan ki durumu, sorunları ve geleceği konuşuldu

Programın ilk bölümünde, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Meyvecilik ve Organik Tarım Araştırmaları Çalışma Grubu sorumlusu Dr.Ayşen Alay Vural,  Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürümüz Doç.Dr.Adnan Tülek, İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt ‘ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından çağrılı bildiriler bölümünde “Türkiye’de Dünyada Ceviz Üretimi ve Araştırmaları Konusunda Son Yıllarda Yaşanan Gelişmeler” Prof. Dr. Mehmet Sütyemez, “”2022 Yılında Türkiye’deki Ceviz Alanlarında Yaşanan Doğal Afetlerin Durumu ve TARSİM Açısından Değerlendirilmesi”  Erol Yalçınkaya (TARSİM), “Türkiye’de Ceviz Fidancılığında Mevcut Durum, Sorunlar, Öneriler” Erdinç Martin (FÜAB), konularında katılımcılara bilgiler verildi.

Programın ikinci bölümünde, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ceviz çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından yeni tescil edilen ve tescil aşaması devam eden ceviz çeşitlerinin tanıtımı yapılarak, farklı enstitülerde yürütülen projelerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından Türkiye ve dünyada ceviz bitki sağlığı araştırmaları konusunda bilgiler verildi.

Programın ikinci gününde ise Edirne Uzunköprü ilçesinde bulunan Avrupa Tarım ceviz bahçesi ve İpsala ilçesi Karaağaç köyünde ceviz bahçelerine ve üreticilerin işleme kurutma alanlarına teknik gezi düzenlendi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.