Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C
Lösev

Yalova’nın Yeni Markası Yalova Aronyası

Yalova’nın Yeni Markası Yalova Aronyası
8 Eylül 2023 7:33 pm
135

“İpek Yolunda Bir Akşamüstü Molası 2. Aronya Günleri” programında bir konuşma gerçekleştiren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Aronyası’nın hem üretimi hem de pazarlanması noktasında destekte bulunacaklarını belirtti.

Yalova Valiliği’nin himayelerinde Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve organizasyonunda Yalova Belediyesi’nin de desteklediği “İpek Yolunda Bir Akşamüstü Molası 2. Aronya Günleri” programı Yürüyen Köşk’te düzenlendi. Programa Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek ile kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını Vali Dr. Kaya’nın yaptığı programda Başkan Mustafa Tutuk da bir konuşma gerçekleştirdi. Yalova Aronyası’nın Türkiye’ye Yalova tarafından kazandırılan yeni bir marka olduğunu belirten Başkan Tutuk, “Böylesi güzel bir programda sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Tarımsal üretim konusunda Yalova’mız, son dönemde katma değeri yüksek ürünlerimizle ön plana çıkmaya başladı. Bunda da değerli üreticilerimizin yani sizlerin emeği oldukça büyük. Bu nedenle değerli üreticilerimize, çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Yalova’mızda yapılan çalışmalarla, süper meyve olarak bilenen aronya ile tanıştık. Yalova’mız Yalova Aronyası adı ile yeni bir markaya da kavuşmuş oldu. Yalova’mızın yeni markası; Yalova Aronyası oldu. Şimdi burada bizlere düşen görev; üreticilerimizi, çiftçilerimizi, araştırmacılarımızı ve girişimcilerimizi desteklemektir. Yalova Belediyesi olarak hem bu meyvenin üretimi hem de pazarlanmasıyla ilgili destek sağlayacağız. Çiftçilerimizin ürünü bol, kazancı bereketli olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol tarafından kadın kooperatifleri ile bazı girişimci firmaların stantları gezildi. Aronya ile yapılan ürünlerin ikram edildiği stantları gezen Başkan Tutuk, girişimcilere de destek sözü verdi. Stantların gezilmesinin ardından Vali Kaya ve protokol mensupları bir de aronyalı pasta kesti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.