Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C
Lösev

Mazotta, ÖTV ve KDV Kaldırılacak mı?

Mazotta, ÖTV ve KDV Kaldırılacak mı?
20 Aralık 2023 5:29 am | Son Güncellenme: 22 Aralık 2023 5:45 am
92

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığının 2024 yılına ait bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu’nda, Bakan İbrahim Yumaklı’yı soru yağmuruna tuttu.

AKP döneminde tarımın sorunlu bir sürece evrildiğini belirten Gürer, son zamanlarda fahiş bir şekilde artan yem fiyatları nedeniyle, ağılların boşaldığına dikkat çekerek, Bakan Yumaklı’ya, “yem ve gübreyi sübvanse edecek misiniz?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili  ve Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda, ülkemizde tarım alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti, Bakan Yumaklı’ya da adeta soru yağmuruna tuttu.

AKP iktidarları döneminde plansız tarım politikalarıyla ülkemizde tarımın, sorunlu bir sürece evrildiğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftçi canından bezdirilmiş, 1-10 hayvanı olan küçük aile tipi işletmeler sürekli yem fiyatlarına gelen zamlarla hayvanlarını kesime göndermiş, ağıllar boşalmıştır” diye konuştu.

YEM VE GÜBRE SUBVANSE EDİLECEK Mİ?

“Bakan Yumaklı’ya, “Yem ve gübreyi sübvanse etmeyi, tarımda kullanılan mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldırmayı düşünüyor musunuz?” diye soran CHP Milletvekili Gürer, şu sorularının da yanıtlanmasını istedi:

TAKLİT VE TAĞŞİŞ ÜRÜNLERİN DENETİM SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR?

“ Bu yıl mısır, buğday ve şeker pancarında olduğu gibi enflasyonun altında kalan taban fiyat uygulamanıza 2024 yılında devam edecek misiniz? Toprak Mahsulleri Ofisinde ne kadar ithal, ne kadar yerli buğday stoku bulunmaktadır? AKP Grup Başkan Vekili “AKP iktidarından önce traktör yoktu.” dedi, siz de bu görüşte misiniz? “Fahiş fiyatla mücadele ediyoruz.” diyorsunuz da her gün gelen zamları seyrediyorsunuz. “Fahiş fiyat” dediğinizde piyasa zam yapın anlıyor. Fahiş fiyatla mücadelede iktidar olarak başarılıyız diyebiliyor musunuz? Taklit tağşişiyle ilgili denetim sonuçlarını neden kamuoyuyla paylaşmıyorsunuz?” Bakan soruları yazılı yanıtlayacağını belirtti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.