Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Zirai Atık Toplama Otomatları Arttırıldı

Zirai Atık Toplama Otomatları Arttırıldı
15 Kasım 2023 8:08 am
107

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi kapsamında hayata geçirdiği zirai ambalaj toplama otomatlarının sayısını arttırdı.

Tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde çevre ve insan sağlığı açısından önemli bir sorun haline gelen zirai ambalaj atıklarının toplanması ve kontrolü için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çevre Dostu Çiftçi Kart projesi ilgi görmeye devam ediyor. Proje kapsamında zirai ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması amacıyla Kumluca’da daha önce 6 noktaya konulan otomatların sayısı arttırıldı. Kumluca’ya 2, Finike ilçesinde de 3 yeni otomat kullanıma sunuldu.

TOPLAM 5 YENİ OTOMAT

Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nda görevli Çevre Teknikeri Hafize Yılmaz Kökçen, insan ve çevre sağlığı için zararlı olan zirai ilaç atıklarının ayrı toplanması için Çevre Dostu Çiftçi Kart projesinin Kumluca’da başlatıldığını, gelen talep üzerine otomatların sayılarının arttırıldığını belirtti. Kökçen “Kumluca’da toplam 6 adet akıllı otomat konulmuştu, şimdi de 2 adet daha otomat koyarak toplam 8 adete ulaşmış olduk” dedi.

Oldukça ilgi gören projenin Kumluca’nın Finike ilçesinde de başladığını ifade eden Kökçen, “Finike’ye de 3 adet akıllı otomat yerleştirildi. Böylece zirai ilaç atıkların boş ambalaj kutuları geri kazanıma gönderilecek, ikincil hammadde olarak ekonomiye kazandırılacak. Projemizi, Antalya’nın diğer ilçelerinde de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Başkanımız Muhittin Böcek öncülüğünde sürdürülebilir ve sağlıklı çevre odaklı çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Adrasan Mahallesi’ndeki çiftçilerden Ahmet Silahçılar, otomatların kurulmasının bölge için önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Silahçılar, “Ambalaj atıkları zirai kalıntı taşıdığı için çevreye büyük zararları var. Bu projeden önce atıklar çevreye atılıp doğal yaşamı olumsuz etkiliyordu. Proje için Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ederim. Ambalaj atıkları karşılığında toplanan puanlara karşılık verilen ödüller de çiftçilerimize önemli teşvik olacaktır” diye konuştu.

KUMLUCA’DA 8 FİNİKE’DE 3 NOKTAYA OTOMAT

Otomatlar Kumluca’da; Kumluca Ziraat Odası önü, Mavikent Hali, Kumluca Toptancı Hali, Göksu Duran2 Fide Karşı Çaprazı, Kum Mahallesi Muhtarlığı önü, Adrasan Mahalle Muhtarlığı önü, Cumhuriyet Mahallesi A101 önü ve Hacıveliler Cami önünde bulunuyor. Finike’de ise Turunçova Kapalı Pazar Yeri, Sahilkent Toptancı Hali Girişi ve Hasyurt Eski Toptancı Hali’nde zirai ambalaj atıkları otomatları bulunuyor.

PUANLAR ÖDÜLE DÖNÜŞÜYOR

Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’yle otomatlara atılan her zirai ilaç ambalaj atığı ile çiftçiler puan topluyor. Çiftçiler, bu puanlarla kendilerine yararlı olabilecek ekipmanları ödül olarak kazanıyor, mobil uygulama sayesinde akıllı toplama konteynerlerinin konumunu ve kazandıkları puanları da takip edebiliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.