Dolar 32,5492
Euro 34,9407
Altın 2.441,64
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Lösev

Büyükşehir’den Hayvan Yetiştiricilerine Kangal Desteği

Büyükşehir’den Hayvan Yetiştiricilerine Kangal Desteği
18 Mayıs 2023 5:25 pm
164

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Yaban Hayatı Seviyorum Sürümü Koruyorum’ Projesi ile Yuntdağ bölgesindeki hayvan yetiştiricilerine 7 erkek 7 dişi olmak üzere 14 adet ‘Kangal’ cinsi köpek desteğinde bulunuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan ve üreticilere teslim edilen ‘Kangal’ cinsi köpeklerle, hayvan sürülerinde yaban hayatı nedeniyle zayiat oluşmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tarımsal ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla 130 milyon liralık dev bir bütçeyi üreticiler için ayıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticilere yönelik desteklemelerini sürdürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Yaban Hayatı Seviyorum Sürümü Koruyorum’ Projesi ile de Yuntdağ Bölgesinde bulunan hayvan yetiştiricilerinin sürülerinin kurt saldırılarından zarar görmemesi amacıyla 7 dişi 7 erkek olmak üzere 14 adet ‘Kangal’ cinsi köpek hayvan yetiştiricilerine teslim edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde düzenlenen törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, Şube Müdürleri, Mahalle Muhtarları ve üreticiler katıldı. Projeyle ilgili bilgi veren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “İl Müdürlüğü ve Yunusemre İlçe Müdürlüğü bölgede yoğun şekilde kurt saldırısı olduğu ve sürülerde ciddi zayiat olduğuna yönelik başvuruda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e projeyi sunduk. Ardından kangal cinsi bir dişi bir erkek olacak şekilde köpek arayışına başladık. Proje kapsamındaki uygun köpekleri sadece Sivas Ulaş Tarım İşletmeleri Müdürlüğü’nde bulabildik. 7 erkek 7 dişi olmak üzere 14 köpek Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. İl Müdürlüğü’müzle projede izleme ve değerlendirme çalışmasını birlikte yürüteceğiz. Sizlerden projenin ilerleyen aşamasında doğan yavruların bir kısmını teslim alıp diğer sürü sahiplerine de sürülerini korumaları için kangal cinsi köpekleri teslim ederek yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

“Başkan Cengiz Ergün’e Teşekkür Etti”

İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ise, “Bizim için çok önemli bir projeyi Büyükşehir Belediyemizin sağlamış olduğu kaynaklarla beraber yürüterek başlatıyoruz. Uzun zamandır kırsal bölgelerden aldığımız şikayetler vardı. Yabani hayvan saldırıları bir taraftan sevindirici. Doğal hayatın vücut bulması önemli. Ama bu doğal hayatın içerisinde saldırgan, yabani hayvanlar da var. Sürülere artık zarar vermeye başlamıştı. Bu şikayetleri de sıkça alıyorduk. Büyükşehir Belediyemiz ile birçok projede olduğu gibi tekrar bir araya geldik. Teknik ekiplerimiz birlikte bu projeyi geliştirdiler. Sürü korumada çok önemli meziyetlere sahip olan kangal köpeğini Manisa’mıza getirdik. Yaban hayatında saldırgan hayvanların azalmasıyla sürülerimizi koruyan köpeklerde azalma gerçekleşmişti. Dolayısıyla 7 çift ile başladığımız proje gelişerek devam edecek bir proje. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e tarıma, kırsala, hayvancılığa, bitkisel üretime vermiş olduğu desteklerden, ayırmış olduğu kaynaklardan dolayı şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

“Onlarca Projeyi Hayata Geçirmeye Devam Edeceğiz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Bu yıl onlarca ortak projeyi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile hayata geçireceğiz. Geçen sene toplam 70 milyon liralık bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırmıştık. Bu sene Başkanımızın talimatıyla 122 milyon lira olarak açıklanan bütçe, daha sonra eklenen projelerle 130 milyonu geçmiş durumda. ‘Yaban Hayatı Seviyorum Sürümü Koruyorum’ Projesi’nin yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz için özellikle hayvan içme suyu göleti noktasında bu sene 30’a yakın yeni gölet yapacağız. Temizlik noktasında bu sene 150’den fazla göleti temizleyeceğiz ve etkin olarak kullanılmasını sağlayacağız. Kendi yemini kendi üret projesi kapsamında yem bitkisi tohumları dağıtmıştık ve bu sene de devam edeceğiz. Bunun yanı sıra arıcılarımıza da desteğimiz katlanarak devam edecek. Ayrıca geçen sene 200 tane damızlık koç dağıtmıştık, bu sene 500 tane koçun dağıtımına önümüzdeki günlerde başlayacağız. Bizim kırsala olan desteğimiz hiçbir zaman bitmeyecek. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü milletin efendisidir’ mantığıyla ve Başkanımızın talimatlarıyla onlarca projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen ‘Kangal’ cinsi köpekler sürülerini yaban hayatından korumaları amacıyla üreticilere teslim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.