Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

Başkan Böcek, Küçüklü Mahallesi 9. Barbunya Şenliği’ne Katıldı

Başkan Böcek, Küçüklü Mahallesi 9. Barbunya Şenliği’ne Katıldı
20 Ağustos 2023 11:22 am
124

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Küçüklü Mahallesi’nde düzenlenen 9. Barbunya Şenliği’ne katıldı. “Küçüklü hepimiz için çok kıymetli ve Korkuteli’miz bizim için çok önemli” diyen Başkan Muhittin Böcek, “4 yıldır sizlere ne söylediysek yapmaya gayret ettik. Çalmadan çaldırmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Korkuteli Küçüklü Mahallesi’nde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Barbunya Şenliği, Küçüklü Mahallesi şenlik alanında yapıldı. Şenliğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Küçüklü Mahalle Muhtarı Ünal Duman ve Festival Komite Başkanı Kırcami Muhtarı Mehmet Köksal, şenliğin düzenlenmesine katkı koyan ve destek veren Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Küçüklü Mahallesi 9’uncu Barbunya Şenliği’nde olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise “Korkuteli Bahçeyakalı bir hemşehriniz olarak, bu toprakların evladı olarak aranızda olmak benim için onur ve gururdur. Barbunya Şenliği’ni bugünlere getirenlere teşekkür ediyorum. Küçüklü hepimiz için çok kıymetli ve Korkuteli’miz çok önemli. Bu yörük çocuğuna cenabı Allah bu canı verdi benim de sizin için gece gündüz çalışmak boynumun borcudur. 4 yıldır sizlere ne söylediysek yapmaya gayret ettik. Çalmadan çaldırmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak, bir taraftan turizm, bir taraftan tarımla ilgili yerelden kalkınma ilkesiyle yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkarak, Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz. Barbunya Şenliğimizin 10.’sunu da Milletimizin ve sizlerin desteğiyle yapmayı Allah nasip etsin” dedi.  

ŞENLİK KOMİTESİNDEN BAŞKAN BÖCEK’E PLAKET

Konuşmasının ardından Küçüklü Mahallesi Barbunya Şenliği Komite üyeleri adına Komite Başkanı Kırcami Mahalle Muhtarı Mehmet Köksal Başkan Böcek’e plaket sundu. Şenlik, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Halkoyunları Topluluğu’nun gösterisi ile başladı. Şenliğin devamında festival ağası seçimi yapıldı. 9. Barbunya Şenliği ağalık ihalesini Korkuteli Küçüklülü Şevket Konca aldı. 

ÜMMÜ ERBİL VE İSMAİL ÇAKIR COŞTURDU

Gece, Türk Halk Müziği sanatçısı Ümmü Erbil’in konseri ile devam etti. Sevilen şarkılarını seslendiren Erbil, şenlik alanını dolduran vatandaşları coşturdu. Başkan Muhittin Böcek de hemşehrileriyle birlikte Erbil’in şarkılarına eşlik etti. Küçüklü Mahalle Muhtarı Ünal Duman da Ümmü Erbil ile birlikte şarkı söyledi. Türk Halk Müziği ses ve saz sanatçısı İsmail Çakır da sazıyla seslendirdiği şarkılarla geceye renk kattı. Başkan Böcek, Ümmü Erbil ve İsmail Çakır’a  çiçek ve plaket takdim ederek geceye katkılarından dolayı teşekkür etti. 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.