Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Lösev

900 Meyve Üreticisine 9 Bin Meyve Kasası

900 Meyve Üreticisine 9 Bin Meyve Kasası
16 Eylül 2023 5:25 am
119
Tarımsal üretim ve kırsal kalkınmanın sağlanması için üreticilerin ihtiyaç duydukları sepet (kelter), zeytin kasası, üzüm kurutma örtüsü, sera örtüsü, yem bitkisi tohumu, meyve fidanı, gölet yapımı, tarımsal alet ve ekipman dağıtımı gibi saymakla bitirilemeyecek 38 farklı proje ile çiftçilerin yanında olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce başlattığı ‘Meyve Üreticilerine 120 Bin Kasa Desteği’ projesini Salihli’de sürdürdü. Salihlili üreticilere 9 bin kasanın dağıtıldığı programda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, tarımın, ziraatın ve hayvancılığın önemini bilerek, bu doğrultuda proje ve yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.
2023 yılında Büyükşehir Belediyeleri arasında tarıma ve kırsal kalkınma projelerine bütçesine oranla en yüksek payı ayıran Büyükşehir Belediyesi olan ve bu yönüyle tüm kamuoyunun takdirini kazanırken; üreticilerin de yüzünü güldüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, yakın zamanda uygulamaya aldığı ‘Meyve Üreticilerine 120 Bin Kasa Desteği’ projesini Salihli’de sürdürdü. Salihli İtfaiye Amirliği’nde 900 meyve üreticisine yüzde 100 hibeli 9000 adet meyve kasası dağıtıldı. Meyve kasası dağıtım programına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Sözer, Salihli Muhtarlık İşleri Müdürü Mustafa Gün, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.
Sözer’den Teşekkür 
Salihli’deki meyve kasası dağıtım töreninde açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Sözer yaptı. Sözer, “9 yıldır Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğinde ilçemize hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam edecek. Cengiz Başkanımız ve Zeki Başkanımız, kırsal mahallelerdeki çiftçilerimiz için büyük işler yapmaya çalışıyorlar. Cengiz Başkanımıza sizlerin adına çok çok teşekkür ediyoruz. Her zaman olduğu gibi çiftçilerimizin yanındalar. Kelter, kasa, fidan desteği, sera, üzüm bezi desteği gibi konularda hiçbir zaman çiftçimizi yalnız bırakmıyorlar. Yapılan bu desteklerin çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Öztozlu, “Üreticilerimize Desteğimizi Arttırarak Sürdüreceğiz” 
Sözer’in ardından Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Öztozlu, “Kasa dağıtım törenine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Kurulduğu ilk günden bugüne kadar tarıma, ziraate, kırsala bütçesinden en fazla payı ayıran Büyükşehir Belediyesiyiz. Yaptığımız projelerle diğer Büyükşehir ve il belediyelerine örnek oluyoruz. Bununla da çok gurur duyuyoruz. Bizim anlayışımız Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’ düsturu ve Cengiz Başkanımızın talimatları ile onlarca projeyi teker teker hayata geçiriyoruz ve bununla da çok mutlu oluyoruz. Sizlerle dağıtım törenlerinde defaatle bir araya geldik, yine bir araya gelmeye de devam edeceğiz. 2023 yılı içerisinde başlattığımız toplam 38 farklı destek ve projemiz devam ediyor. Başkanımız toplam bütçemizi 122 milyon lira olarak açıkladı ama ilave gelen projelerle KDV dahil 150 milyona dayandık, helali hoş olsun. Kasa dağıtımında da 100 bin olarak başlamıştık, sizlerden gelen yoğun talep üzerine 120 bine çıkarttık. Bu 120 bin kasanın da 9000 tanesi Salihli’deki üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun. Geride bıraktığımız pandemi dönemi, küresel ısınma, kuraklık derken Rusya Ukrayna Savaşı, bütün dünyaya tarımın ziraatın, hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu, olmazsa olmaz olduğunu bir kez daha hissettirdi. Biz de bunun farkında olan bir belediye olarak tarıma, ziraate, hayvancılığa desteklerimiz katlanarak devam ediyor, devam da edecek. Kasa dağıtım törenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
9 Bin Meyve Kasası Dağıtıldı 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu’nun konuşmasının ardından, Salihli’deki 900 meyve üreticisine yüzde 100 hibeli olarak 9000 adet meyve kasası dağıtıldı. Üreticiler, kendilerine verilen desteklerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Cengiz Ergün’e teşekkürlerini iletti.
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.